Понад 700 млн осіб на Землі зіткнулися з проблемою голоду в 2019 році - ООН

Понад 700 млн осіб на Землі зіткнулися з проблемою голоду в 2019 році, цей показник збільшився майже на 60 млн за останні п'ять років. Про це йдеться в опублікованій у понеділок, 13 липня доповіді декількох структур, що опікуються при ООН цією проблематикою.

"Останнє дослідження "Стан продовольчої безпеки і харчування в світі" показує, що майже 690 млн людей зіткнулися з голодом у 2019 році, що на 10 млн більше, ніж у 2018 році", - говориться в прес-релізі до доповіді.

У ньому наголошується, що найбільша кількість випадків, пов'язаних із нестачею їжі, зафіксована в Азії, тоді як у Африці голод "поширюється найшвидше" в світі.

Так, за даними ООН, в Азії налічується 381 млн постраждалих від голоду, в Африці - 250 млн, у Латинській Америці і Карибському регіоні - 48 млн.

Згідно з дослідженням, ситуація в 2020 році, як очікується, погіршиться через пандемію коронавірусу.

"Оскільки прогрес у боротьбі з проблемою голоду забуксував, пандемія COVID-19 посилює випадки незахищеності і невідповідності глобальних продовольчих систем, під якими розуміють всю діяльність і процеси, що впливають на виробництво, розподіл і споживання продовольства", - йдеться в доповіді.

За оцінками ООН, до кінця 2020 року "через економічну рецесію, викликану COVID-19, 132 млн осіб можуть зіткнутися з проблемою голоду".